SHLs största hemlighet avslöjad – HV71 drabbat igen


Det är inte bara alkemister, religiösa sekter och grupperingar som sysslar med talmystik. Vidskepelsen är stark också inom svensk ishockey där olika tal förväntas rubba känslorna på alla möjliga sätt.

Att varje SHL-klubb har en unik siffra i mittcirkeln har nog undkommit få. Talens syfte och betydelse har förbryllat hela hockeysverige sedan premiären, samtidigt som både klubbarna och SHL varit förtegna.

SHL går nu ut med att siffrorna i mittcirkeln är hyllningstal till svensk hockey i stort och de 14 klubbarna som spelar i SHL säsongen 2017-18. Det är SHL:s huvudsponsor som ligger bakom idén och har tillsammans med SHL bett klubbarna att välja sina egna siffror. Initiativet grundar sig i tanken om att alla klubbar i SHL förtjänar att hyllas, på sitt eget sätt och på det mest synliga stället i hela arenan. Vad eller vem som hyllas är dock än så länge hemligt.

”Vi är vana vid många frågor inför säsongstart, men i och med dessa mittcirklar har engagemanget varit extra stort! Inte minst på de sociala plattformarna. Otroligt roligt att se klubbarnas och fansens engagemang i detta. Alla klubbar har verkligen tänkt till och siffrorna symboliserar något eller någon med stor betydelse för varje klubb. Det känns som ett väldigt kul initiativ där NordicBet också ger tillbaka delar av den mest centrala punkten i varje arena till klubbarna, spelarna, publiken och supportrarna”, säger SHL:s VD Jörgen Lindgren i ett pressmeddelande på fredagsförmiddagen.

Vad varje enskild siffra står för kommer bli offentligt längre fram.
Siffrorna i respektive lags arena är:

Brynäs – 50
DIF – 16
Frölunda – 24
Färjestad – 51
HV71 – 3
Karlskrona – 17
Linköping – 76
Luleå – 40
Malmö – 7
Mora – 10
Rögle – 9
Växjö – 20
Örebro – 90

Av: Redaktionen, redaktionen@hoglandsnytt.se Gilla oss på Facebook